Over ons

Hoek’s Fish en Food is een familiebedrijf dat in de jaren ‘80 is gestart. In een eenvoudige snackwagen werd vis klaar gemaakt en verkocht. Later kwam daar een eigen restaurant aan de Waddenpromenade in Harlingen bij. In 2014 is er een grondige verbouwing geweest waarbij Hoek’s Fish en Food een moderne en gezellige inrichting kreeg.

“Hoek’s Fish en Food is een echt familie fast food restaurant. Je kunt bij ons in ongedwongen sfeer eten en afhalen. Daar staan we voor.”

Havenstad Harlingen

Het karakteristieke Harlingen is een stad vol verrassingen. In de sfeervolle binnenstad kun je gezellig winkelen, wandelen langs de havens en er is een grote diversiteit aan horeca, bars en goede restaurants. De Harlingers, ook wel Ouwe Seunen genoemd, zijn trots op hun stad. Harlingen heeft zo’n 500 monumenten, een deel daarvan is te bezichtigen met een stadsgids.

Harlingen is de enige havenstad van Friesland en ligt aan de Waddenzee, dat in 2012 uitgeroepen is tot UNESCO Werelderfgoed. De stad heeft een sterk nautisch karakter, met veel bedrijven in de jacht- en scheepsbouw, visserij, plezier- en chartervaart. De havenstad is goed bereikbaar met auto en openbaar vervoer, ligt nagenoeg aan de Afsluitdijk en is goed te bereiken via snelwegen en provinciale wegen als de A6 (Amsterdam) en N31 (Leeuwarden).

Jaarlijkse festiviteiten

  • Diverse zeil- en sloepenraces
  • Diverse food- en muziekevenementen
  • Visserijdagen Harlingen
  • Zoutsloter Kerstmarkt
  • Tall Ship Races (om de 5 jaar)

“Ook tijdens evenementen zijn wij dagelijks geopend.”

Parkeren

Vlak voor ons restaurant zijn voldoende betaalde parkeerplaatsen. Let op: tijdens de aan- en afvoertijden van de veerboten naar Vlieland en Terschelling is het drukker dan normaal.

Wandelen en eten

Uitwaaien in Harlingen en daarna lekker vis eten? Je kunt betaald parkeren op het parkeerterrein aan de Westerzeedijk (nabij Waddenhal). Vervolg na het parkeren je route langs het strand (bij het standbeeld de Stenen Man trap omhoog), de Keermuur langs de Willemskade en wandel rustig over de Waddenpromenade richting bushalte. Je vindt Hoek’s Fish en Food recht tegenover de veerterminal.